Studiraj u Puli

Dođi u Pulu, studiraj, druži se, pronađi mjesta na kojima možeš degustirati, zabaviti se i naučiti. Istraži naše poznate plaže i kulturne i povijesne znamenitosti. Studiraj u gradu po svačijoj mjeri.

World InterUniversities Championships - Pula

Velika sportska događanja

Od 13. do 18. studenog 2019. godine studenti sportaši pulskog sveučilišta nastupali su na dva renomirana međunarodna sportska natjecanja - 5. međusveučilišnom svjetskom prvenstvu (5th World InterUniversity Championships - WIUC) i na Euroijadi.

WIUSC je besprijekorno organizirano natjecanje u svim ključnim elementima: sportskim, infrastrukturnim, logističkim te ostalim sadržajima za studente (zabavni program, zajednička druženja, nagradne igre, kulturne manifestacije, itd.). Osim odlične organizacije ono što će se pamtiti su zasigurno spektakularne ceremonije otvaranja (uz vatromet u Areni) te zatvaranja natjecanja gdje je 2.400 studenata navijalo, pjevalo i bodrilo svoje osvajače odličja.

U posljednjih nekoliko godina na području Pule uložena su značajna financijska sredstva za podizanje kvalitete sportske infrastrukture, a upravo je gradnja bazena najvažniji sportski objekt čija realizacija napokon kreće. Objekt će biti racionalan i ekonomski održiv, a za njegovo upravljanje brinut će javno poduzeće Pula Sport.

Prirodne znamenitosti i kulturne aktivnosti

Pula nudi veliki broj lokacija za zabavu druženja na otvorenom. Dostupne su brojne gradske plaže sa bogatim i zanimljivim sadržajima. Tijekom cijele godine možeš uživati u šetnjama uz obalu.

Brojna kulturna nalazišta će ti omogućiti upoznavanje s poviješću grada. Na nekima od njih možeš uživati u prekrasnim zalascima sunca.